NameSquare matcht ideale voornaam kind met ouders

0 Comments

ENKHUIZEN – Wordt het Mark of Tom? Lisa of Marie? Een mooie voornaam uitzoeken voor jouw kind wordt nu nog leuker met de gloednieuwe app NameSquare. Vinden beide ouders een naam voor hun aanstaande baby leuk, dan ontstaat een match! En de keuze is reuze, want de app bevat maar liefst 27.000 voornamen.

Wat is een mooie coole stoere naam voor een jongen? En wat zijn mooie meisjesnamen. Het uitzoeken van een voornaam is voor ouders niet altijd even makkelijk, zeker omdat je niet wilt dat je kind er mee geplaagd wordt. Ouders die inspiratie zoeken voor een naam van hun aanstaande kleine, kunnen zich met NameSquare laten verrassen. Niet alleen ontdekken aanstaande ouders namen waar ze zelf nooit op waren gekomen, mamma komt er ook achter dat pappa die ene naam toch wel leuk blijkt te vinden, en andersom. En dat hadden ze beiden nooit verwacht. ‘Beide ouders downloaden de app en een van hen maakt een groep aan en voegt de andere ouder toe. Beiden krijgen op hun mobiel een lijst met voornamen te zien. Vind je een voornaam leuk, dan swipe je de naam naar rechts. Vind je de voornaam niet leuk, dan swipe je naar links’, vertelt Rick Buiten van Sitio IT. ‘Vinden beide ouders dezelfde naam leuk, dan ontstaat er een match. De voornaam wordt dan vervolgens in hun lijst gezet. Wanneer er een aantal matches zijn, dan kunnen ouders in deze lijst hun favoriete voornamen aangeven, waardoor de lijst met voornamen weer uitdunt en het maken van een keuze weer makkelijker maakt’, vertelt de 31-jarige ontwikkelaar.

Positieve vibe

‘Ouders zijn zo op een leuke en speelse manier bezig met het bedenken van mooie voornamen voor hun baby, en dat geeft gewoon een heel erg positieve vibe. Ze zijn beiden bezig met wat ze samen leuk vinden en krijgen zo makkelijker inzicht in elkaars voorkeuren. Dat helpt weer bij het maken van de definitieve keuze voor een voornaam en daardoor kunnen heel spontane verrassingen ontstaan’, vertelt Buiten. ‘Bovendien kun je overal er op elk gewenst moment mee bezig zijn. De app werkt laagdrempelig en je kunt er zo mee aan de slag. Handig voor als je tussendoor even tijd over hebt.’

Getrouwd dankzij Tinder

Geestelijk vader Rick Buiten van Sitio IT kwam op het idee voor deze app doordat hij zijn vrouw via Tinder heeft ontmoet. ‘Afgelopen jaar zijn we getrouwd en daarom wilde ik iets ontwikkelen waar ik in de toekomst zelf ook wat aan kan hebben. Vandaar dat ik creatief aan de slag ben gegaan met kindernamen.’

Dierennamen

NameSquare is overigens niet alleen voor aanstaande ouders, maar tevens voor nieuwe baasjes van honden, katten, paarden, en andere (huis)dieren. ‘Ook deze mensen zoeken een mooie naam voor hun dier, daarom heb ik de app meteen ook hiervoor geschikt gemaakt, zodat dierenbezitters ook een mooie naam voor hun huisdier kunnen bedenken.

Store

De voornamenapp NameSquare is vanaf deze week gratis te downloaden in zowel de Google Play Store als de App store. Voor meer informatie kun je kijken op www.namesquare.net.

Categories: